E-health

EHealth of digitale zorg kan een aanvulling zijn op de behandeling, blended care, of een mogelijkheid toch te werken aan uw mentale gezondheid als u er tegenop ziet naar een psycholoog te gaan.
De praktijk biedt de ook mogelijkheid tot behandeling via beeldbellen.
Hieronder vindt u een enkele mogelijkheden voor online zorg in de vorm van oefeningen, psycho-eduactie, apps, zelftests en cursussen.

Ontspanningsoefeningen
Ontspanningsoefeningen zijn een goede ondersteuning bij verschillende soorten behandelingen. GGZ Drenthe stelt ontspanningsoefeningen in MP3 formaatbestanden ter beschikking.
https://www.ggzdrenthe.nl/ontspanningsoefeningen/

G-schema
G-schema is een app waarmee je je gedachten kunt uitdagen door een gedachtenschema in te vullen. Het kan onderdeel vormen van een cognitief traject om anders in het leven te staan.
G-schema is gratis te downloaden via de App Store of via Google Play.

Mindfulness App
VGZ biedt gratis een mindfulness app aan met een uitgebreid programma met oefeningen. Het voordeel van deze app is dat u zelf kiest waar u de oefeningen wilt doen.
De app VGZ Mindfulness coach is gratis te downloaden via de App Store of via Google Play.

Slaapproblemen
Een aantal zorgverzekeraars hebben samen deze gratis app laten ontwikkelen. De app is voor mensen die last hebben van slaapproblemen. Slaap Lekker helpt slaappatronen te analyseren en in kaart te brengen. De app biedt tips, opdrachten, en een slaapdagboek.

Alcoholprobleem
Deze gratis en anonieme cursus biedt hulp aan mensen die zelfstandig hun alcoholgebruik willen minderen of willen stoppen met drinken.
http://www.minderdrinken.nl/

Depressie
Voor online hulp bij depressie heeft het Trimbosinstituut een zelfhulpprogramma ontwikkeld. Dit wordt vergoed.
http://www.kleurjeleven.nl/

Mentale fitheid
Een online cursus die helpt bij het verbeteren van mentale fitheid door oefeningen, tests en tips.
http://www.psyfit.nl/

Menzis
‘Menz en Geest’ is een wegwijzer in de geestelijke gezondheidszorg. Er zijn tips, zelftests en er worden online cursussen aangeboden. Door de zelftest krijgt u een idee van de aard en de ernst en het type aandoening. Ook krijgt u verdere aanwijzingen hoe u ermee kunt omgaan, links naar informatie en online cursussen. U hoeft geen klant van Menzis te zijn.
https://www.menzis.nl/zorgadvies/menz-en-geest

Mirro EHealth
Online zelfhulp om inzicht te krijgen in uw mentale gezondheid. Met online zelfhulp kunt u voorkomen dat zorgen problemen worden. Het kost 9,95 euro om een jaar onbeperkt gebruik te kunnen maken van een module.